Jdi na obsah Jdi na menu
 


zlatý retriver

 zlatý retriever

země původu: Velká Británie                                                                                                                     povahaobecně klidný, přátelský a vyhledávají společnost lidí a různých psů a někdy dokonce i jiných domácích zvířat jako koček, krys, křečků, morčat a králíčků    

věk : Zlatý retrívr se průměrně dožívá 13 až 15 let.

váha : Zlatý retrívr váží v rozmezí 27 až 36 kg

výška : Pes má v kohoutku 56 až 61 cm. Fena má v kohoutku 51 až 56 cm.

zlaťák:

 

Zlatý retrívr je plemenem, které pochází z velké Británie. Vyšlechtěn byl kolem 19. století, a to především k aportování vodního ptactva. Má tedy jemný stisk a jen vzácně vás poraní či kousne. Byl vyvinut v několika liniích pro různé účely, například pro hlídání, dále také pro polní závody loveckých psů, ale ponejvíce pak pro život v rodinách a výstavy. Díky velké oblíbenosti a nerozumnému křížení se u nich dnes objevují dědičné vady, např. oční problémy, alergie kůže.

 

POPIS:
Zlatý retrívr je souměrný, vyvážený, aktivní, silný a iniciativní pes, s laskavým hlasem. 
Hlavu má přirozeně vyváženou. Lebku širokou a bez hrubosti, na krk dobře posazenou. Stop má dobře definovaný. Nos má nejlépe černý. Čenich je silný, široký a hluboký. Délka jeho přední části se přibližně rovná délce od stopu k týlu. Oči má tmavě hnědé, dobře posazené, s tmavými očními linkami. Uši má mírné velikosti, posazené přibližně do úrovně očí. Krk je dobré délky, čistý a svalnatý. Tělo je celkově vyvážené. Hruď i žebra má hluboké. Ocas má posazený v úrovni zádi, dosahuje ke kolenům, na konci je bez zatočení. Ramena má dlouhé a dobře položené, lokty dobře přiléhající. Zadeček je silný a svalnatý. Tlapky okrouhlé a jakoby kočičí. Chůzi i pohyb má silné a s dobrým pohonem, kráčí dlouhými a lehkými kroky.

 

 

 zdroj:http://www.celysvet.cz/

                          

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

štene

veve,13. 2. 2015 15:17

Já miluji zlatých retrívrú

jack russel terier fenka jessie

klaudi,24. 4. 2013 19:45

zlatý retriever je pěkný má ho moje sestřenka je moc ale m oc hezký!!!!!!!!

Re: jack russel terier fenka jessie

Deni.den,3. 6. 2013 7:52

No to teda :) Kamarádka taky má a je to opravdu jeden z nejposlušnějších pesanů :)