Jdi na obsah Jdi na menu
 


pár fotek k zamyšlení

 PEJSCI

 

MALÁ ROZMLUVA:

nejprve pár pravd:

 

Můžete svému psu vykládat jakoukoli bláznivinu a on na vás vždycky vrhne pohled pravící: "Můj bože, ty máš pravdu! Nikdy jsem na nic takového nepomyslel!"

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Jenom ti, kdož neměli nikdy psa, nemohou pochopit, oč by byl život bez psů chudší.

Ten, kdo řekl, že štěstí se nedá koupit, zapomněl na štěňata.

Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy.

Není na světě lepšího psychiatra, než je štěně olizující vám obličej.

Chceš-li být jeden den št'asten, kup si víno a pozvi přátele.
Chceš-li být dva dny št'asten, ožeň se.
Chceš-li být št'asten celý život, chovej psy

Věrný pes a starosti se nikdy neztratí.

neznám větší urážku ze strany lidí než říkat že psi jsou jako oni.

 

 

 

A teď si představte že jste pes, dáváte jim jako štěně všechnu svojí lásku,přáteství,ochranu. A když vyrostete do plné výšky tak s vámi začnou chovat jako kdyby jste byli krysa, pak se jednou ráno probudíte a váš pán se zklamaným výrazem ve tváři vezme do auta. Jedete tak půl hodiny pán vystoupí dá vám vodítko a odvede vás na nějaké pro psy nevonící místo, tam pak začne mluvit s jiným člověkem, je to jako u holiče. Pán mě předá i s vodítkem a všemy mími hračkami a pelíškem. Asi aby mi pobyt v salóně zpříjemnil!!! ale proč odchází vždyť ji ani nezaplatil?? Paní se na vás otočí něco zamumlá a jdeme dlouhou uličkou (asi do čekárny). Tady se mi něco nezdá, proč tu ty psi vyjí a naříkají??? proč jsou zamčení v klecích??a než se nadjete sedíte v zamčený kleci a jiný pes svým vitím prozrazuje, že tohle není psí salón ale útulek. A pak se celý následující život až do smrti ptá: proč já??? vždyť mě měli rádi, a mazlily se se mnou. co jsem jim provedl?? 

ale nikdy se nebude ptát proč si mě páníček pořizoval když mě pak strčil do útulku?? ale bude se ptát co ON udělal špatně!!!

Tenhle případ není ojedinělí a jen málo pejsků se dostane ven protože si pro něj přišla rodina !!!!  Miloval svoji rodinu víc než svůj život a oni ho bez milosti daly do útulku protože vyrostl!! Proto se do útulků dostává neuvěřitelných 90 % pejsků- někteří se neuměli chovat a jiní vyrostli!! Připadá vám to snad fér???

 

A JEŠTĚ DOJÁK S PEJSKEM:

 

 HACHIKO

 

 

 

 

Musím Vám napsat na tYTO  stránky, malou filmovou recenzičku, na překrásný film. Tento film byl natočen v roce 2009 jako remake na klasický japonský příběh o věrném pejskovi, který až do smrti čekla na svého pána. Tento film a příběh je podle skutečné události o věrnosti psa. Tento film byl naposledy natočen 1987. Americká verze, je ale posazená do současné doby.

Hachiko je pejsek, japonské rasy Akita Inu. Profesor hudby jednoho dne nalezne na nádraží bednu s malým štěnátkem. Nejdříve chce dát pejska do útulku, ale později si to rozmyslí, a nechá pejska zatím u sebe bydlet, než mu nalezne nové majitele. Pejsek si však rychle nalezne srdce celé rodiny, dospělé dcery, ale i profesorovi manželky, která s prvu o psovi nechtěla ani slyšet. Hachiko, tak se pejsek jmenuje podle značky na obojku, který měl (což znamená štastný), si svého pána nesmírně váží a oddaně miluje.Každý den na svého pána čeká na nádraží, na vlak, kterým pan profesor přijíždí s práce domů. Jednoho dne se však stane událost, kterou nikdo nečekal. Pan profesor náhle zemře a s práce domů již vlakem nikdy nedorazí. Hachika si vezme domů profesoro dcera s manželem, kteří mají maého synka. Dům ve kterém Hachiko bydlel, se prodá. Hachiko se trápí a utíká, každý den ve stejnou hodinu na nádraží, kde čeká na vlak, který vždy jeho páníčka přivezl domů. Každý tam už pejska zná. Dokonce se o něm napíše i v novinách. A díky tomu mohou lidé přispívat na péči o Hachika. Hachiko se domů už nevrátí, zabydlel se pod starým vlakem a každý den čeká na onen vlak, jestli se mu páníček vrátí.

 

 
 

 

Čeká tam celých deset let, kde i zemře. U tohoto filmu Vám nezůstane jedno oko suché.je to krásný příběh o věrnosti psa, o lásce a přátelství mezi zvířetem a člověkem. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář